Osumnjičeni 59-godišnjak uzeo predujam za BMW-e kojeg potom nije isporučio

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Prelog protiv osumnjičenika i odgovornog trgovačkog društva podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnjak s područja Zagrebačke županije, počinio kazneno djelo „Prijevara u gospodarskom poslovanju“. Ujedno, tijekom istraživanja utvrđena je i kaznena odgovornost za spomenuto kazneno djelo trgovačkog društava sa sjedištem u Lekeniku, sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.       

Naime, u siječnju ove godine 53-godišnjak na internetskom oglasniku pronašao je oglas za kupoprodaju osobnog automobila BMW 520 d, a kojeg je oglasilo trgovačko društvo sa sjedištem u Lekeniku. Stupio je u kontakt s osumnjičenim 59-godišnjakom, odgovornom osobom u spomenutom trgovačkom društvu te dogovorio kupnju osobnog automobila. Nešto kasnije potpisali su ugovor o kupnji vozila te je 53-godišnjak isplatio predujam osumnjičenom u iznosu od više desetaka tisuća kuna. Prilikom sklapanja ugovora dogovoren je rok isporuke od dva tjedna. Nakon proteka dogovorenog roka, pošto automobil nije isporučen, 53-godišnjak je u više navrata pokušao stupiti u kontakt s osumnjičenikom, ali isporuku automobila nije uspio dogovoriti. Stoga je zaključio da je prevaren te je događaj prijavio policiji.

Protiv osumnjičenika i odgovornog trgovačkog društva podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon