Na gradskoj tržnici u Prelogu predstavljena akcija "MIR I DOBRO"

  • Slika 2020/PP%20PRELOG%20AKCIJA%20MID/Akcija%201.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Na informativnom punktu uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije građanima je ukazivano na mnogobrojne opasnosti zlouporabe oružja, eksplozivnih, a poglavito rasprskavajućih (pirotehničkih) sredstava

Foto: PU međimurska

Protekle subote, 19 prosinca 2020. godine na prostoru gradske tržnice Preložanima je predstavljena tradicionalna nacionalna preventivna akcija "Mir i dobro".   
           
Na informativnom punkt uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije, kontakt policajcima iz Policijske postaje Prelog priključili su se saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, njegov zamjenik Zdravko Kvakan, pročelnik Grada Preloga Željko Poredoš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić.
           
Okupljenim građanima ukazivano je na opasnosti zlouporabe oružja, eksplozivnih, a poglavito rasprskavajućih (pirotehničkih) sredstava. Svako neoprezno i nestručno korištenje pirotehnike može rezultirati neželjenim posljedicama. Vrlo često lakšim i težim ranjavanjem građana, oštećenjem prozorskih stakala obiteljskih kuća i izloga trgovina te stakala na prijevoznim sredstvima. Ujedno, građanima su prezentirani zakonski uvjeti koji se odnose na kupovinu i korištenje pirotehnike uz navođenje prekršajnih odredbi vezanih uz nezakonito korištenja pirotehnike.
           
Ujedno, ova akcija je iskorištena i za promociju preventivnih aktivnosti iz domene cestovnog prometa. Na informativnom punktu građanima su darivani razni promotivni reflektirajući materijali (reflektirajući prsluci, kape, trakice i kabanice), kako bi se i na taj način dodatno promovirala zakonska obveza korištenja reflektirajućih materijala prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu. Nabava promotivnih materijala financirana je iz proračunskih sredstava Grada Preloga, namijenjenih upravo za provođenje ovakvih  preventivnih programa i akcija.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica