Nacionalna kampanja "Manje oružja - manje tragedija“, još uvijek traje

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/AA Nove/Ilustracije/IMG_7167.JPG

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva

Foto: Ilustracija

Jučer, 5. veljače 2020. godine u prijepodnevnim satima građanin koji želi ostati anoniman dobrovoljno je predao policijskim službenicima pištolj i 21 komad streljiva kalibra 7,65 milimetara.
 
Podsjećamo građane na akciju "Manje oružja - manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.
 
Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.
 
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje.
 
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
 
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica