Najava pojačanog nadzora pješaka i biciklista

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8537.JPG

Primarni cilj ove akcije je pojačanim nadzorom pješaka i biciklista povećati njihovu sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj osnovi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijama

Foto: Ilustracija

U srijedu, 13. srpnja 2022. godine od 7 do 12 sati policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz preventivno-represivne akcije "Pješaci i vozači bicikla oprez!".

S obzirom na smrtno stradavanje bicikliste u 2021. godini te pješaka u prvom polugodištu 2022. godine, primarni cilj ove akcije je pojačanim nadzorom pješaka i biciklista povećati njihovu sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj osnovi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijama.

Tijekom akcije policijski službenici svim kontroliranim sudionicima u cestovnom prometu podijelit će promidžbene materijale, a koji su osigurani sredstvima iz projekta “Čakovec grad prijatelj djece“ te Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine.

Najave | Promet i vozila