Najava preventivne akcije „Ne budite označeni“

Slika /2019/NE BUDITE OZNAČENI/Screen Shot 2019-11-28 at 07.18.35.jpg
Foto: Ilustracija

U petak, 31. siječnja 2020. godine od 9 do 11 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u suradnji s članovima „Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije“ provesti će preventivno-represivnu akciju "Ne budite označeni".
 
Akcija će biti usmjerena spram svih sudionika u prometu, a odnositi će se na dosljedno poštivanje pozitivnih propisa koja nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama, vezano uz osobe sa tjelesnim oštećenjima.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama Republike Hrvatske, propisao je da vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Kazna je za počinjeni prekršaj iznosi 700 kuna.

Tom prilikom utvrđivat će se prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom na području grada Čakovca (uključujući i parkirališta trgovačkih centara).

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu te edukacijom istih, postignu učinci generalne prevencije te postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu.   


 

Stranica | Promet i vozila