Najava provođenja preventivne akcije Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019.

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/policijski%20motoristi.JPG

U razdoblju od 23. do 27. travnja provest će se akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019.

          Najava provođenja preventivne akcije Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019.

          U razdoblju od 23. do 27. travnja provest će se akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019., koja je preventivno-sigurnosnog karaktera, s ciljem postizanja većeg stupnja tehničke ispravnosti vozila na cestama.
Akcija je temeljena na poticanju vozača motocikla i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, odnosno izbjegavanje prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. Ujedno, namjera je i poticanje vozača mopeda i motocikala na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje stanica za tehnički pregled ukazivati na značaj održavanja vozila.
           Provodi se u suradnji sa Centrom za vozila Hrvatske, stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi,  a sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila za vrijeme cijelog radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila i naplaćuje se samo onim vlasnicima vozila koji dođu na redovni ili preventivni tehnički pregled ili neko drugo službeno ispitivanje.

Stranica