Nepoznati vozač automobila usmrtio pješaka te pobjegao s mjesta prometne nesreće

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_7710.JPG

U cilju pronalaska odbjeglog nepoznatog vozača međimurska policija poduzima intenzivne mjere traga u koje su uključeni i pripadnici HGSS-a Čakovec

Foto: Ilustracija

Jučer, 19. listopada nešto poslije 19 sati na kolniku županijske ceste između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je nažalost, smrtno stradao 55-godišnji pješak.

Nepoznati vozač, upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste u smjeru Kuršanca kojom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa (pješak na cesti) i vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Uslijed opisane situacije automobilom je udario u tijelo 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Nakon udara pješak je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, dok se nepoznati vozač pješke udaljio s mjesta događaja prometne nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio.

Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt pješaka.

Očevid prometne nesreće u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec i prometnim vještakom, obavila je nadležna državna odvjetnica te je naložila obdukciju nakon čega je tijelo preminulog prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.

Zbog obavljanja očevida od 19:27 do 23:30 sati županijska cesta između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim prometnicama.

Protiv nepoznatog počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U cilju pronalaska odbjeglog nepoznatog vozača međimurska policija poduzima intenzivne mjere traga u koje su uključeni i pripadnici HGSS-a Čakovec.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon