U prometnoj nesreći u Čakovcu smrtno stradao 77-godišnji vozač automobila

Slika /2023/PN ČAKOVEC 18102023.png

Očevid prometne nesreće u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec obavila je nadležna državna odvjetnica

Foto: PU međimurska

Jučer, 18. listopada nešto prije 12 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Globetka, Braće Graner i Športske dogodila se prometna nesreća u kojoj je nažalost, smrtno stradao 77-godišnji vozač osobnog automobila.  
           
Vozač rođen 1946. godine upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice braće Graner te je dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Globetka, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje zadržavajući smjer svojeg kretanja prema kolniku Športske ulice, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Uslijed opisane situacije u bočni dio njegovog automobila, u kočenju, udario je prednjim bočnim dijelom teretni automobil s pridodanim priključnim vozilom (šleper) kojim je kolnikom Ulice Globetka upravljao 47-godišnji vozač. Nakon udara osobni automobil odbačen je izvan kolnika u cestovni jarak.
           
Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt 77-godišnjeg vozača osobnog automobila.
           
Očevid prometne nesreće u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Čakovec obavila je nadležna državna odvjetnica te je naložila obdukciju nakon čega je tijelo preminulog vozača prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.
           
U izvlačenju vozača iz osobnog automobila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec.
           
Zbog očevida prometne nesreće od 12:27 do 14:20 sati ulice Globetka, Braće Graner i Športska bile su zatvorene za sav promet koji se odvijao okolnim ulicama.
           
O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Promet i vozila