Obilježavanje blagdana Svih svetih

Slika DANIJELA%20TURK%202019/Policijska%20ophodnja%20kontrolni%20punkt.jpg

Pozivamo sve sudionike u cestovnom prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi se izbjegle nepotrebne prometne gužve te kako bi svi na svoja odredišta stigli sigurno i na vrijeme

Foto: Ilustracija

Predstojećeg produženog vikenda, od petka 30. listopada do ponedjeljka, 2. studenog ove godine obilježava se blagdan Svih svetih. Na području cijele države, pa tako i na području Međimurske županije očekuje se povećani promet vozila, dok će veliki broj građana u skladu s tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima u znak sjećanja na umrle, obilaziti lokalna groblja.
 
U spomenutom razdoblju očekuje se pojačan promet vozila na svim prometnicama, osobito na auto-cesti, državnim cestama, kao i na prilaznim cestama prema grobljima te na graničnim prijelazima s Republikom Slovenijom i Mađarskom. Uz pojačani cestovni promet očekuje se i povećanje broja putnika u autobusnom i željezničkom prometu.

Kako se veliki broj stanovnika naše Županije nalazi na privremenom radu u inozemstvu, očekuje se njihov povećani povratak u zemlju, a potom i povratak u inozemstvo. Posebno pojačani promet očekuje se na međunarodnim graničnim prijelazima Goričan, Trnovec i Mursko Središće, kao i na putnim pravcima koji granične prijelaze povezuju s mjestima unutar Županije i ostalim dijelovima Republike Hrvatske (Goričan-Čakovec-Varaždin; Mursko Središće-Čakovec i Trnovec-Čakovec).

Na području Međimurske županije postoji 37 groblja, koja će obilaziti građani povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana. Tih dana na području Međimurske županije očekuje se povećan promet vozila na svim prometnicama te povećanje putnika u svim prijevoznim sredstvima. Posebno pojačani promet očekuje se na prilazima gradovima Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću. U gradu Čakovcu prometna gužva se očekuje oko centra i gradske tržnice, u Mihovljanskoj ulici i blizini gradskog groblja. Također, očekuje se pojačani promet na državnim i županijskim cestama u mjestima gdje se državna ili županijska cesta proteže uz groblje (Nedelišće, Mala Subotica, Lopatinec, Sveti Martin na Muri, Dekanovec, Domašinec, Sveta Marija, Draškovec i Vratišinec). Promet će se kod većih groblja regulirati fizičkim upravljanjem policijskih službenika i prometnih redara.

Pozivamo sve sudionike u cestovnom prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, kako bi se izbjegle nepotrebne prometne gužve te kako bi svi na svoja odredišta stigli sigurno i na vrijeme.

Zbog epidemije bolesti COVID-19, uz trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju, Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je posebne upute, preporuke i nužne epidemiološke mjere za odlazak na groblja. Sukladno tim uputama, preporukama i nužnim mjerama, nadležne Jedinice lokalne samouprave organizirat će javni prijevoz i način dolaska na groblja.
 

Najave | Promet i vozila