Održan trilateralni sastanak policijskih službenika koji rade na poslovima prevencije

  • Slika /2021/RADNI SASTANAK MUP I ČAKOVEC/5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Radnom sastanku nazočili su policijski službenici koji rade na poslovima prevencije u Republici Hrvatskoj, Saveznoj Republici Njemačkoj (pokrajini Baden-Württemberg) i Republici Srbiji  

Foto: PU međimurska

Policijska uprava međimurska u četvrtak, 25. studenoga i petak 26. studenoga 2021. godine bila je domaćin trilateralnog radnog sastanka policijskih službenika koji rade na poslovima prevencije u Republici Hrvatskoj, Saveznoj Republici Njemačkoj (pokrajini Baden-Württemberg) i Republici Srbiji, pod nazivom „Jačanje kapaciteta prevencije policije EU“.
 
Radnom sastanku ispred Ministarstva unutarnjih poslova nazočili su savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber, voditeljica Službe prevencije Sandra Veber, načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Miroslav Puž, načelnik Sektora policije Policijske uprave osječko-baranjske Ivan Pakšić, voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma i policijski službenici Službe prevencije u Ravnateljstvu policije. Ispred Savezne Republike Njemačke sastanku su nazočili voditelj Službe prevencije Državnog odjela za kriminalističke istrage Joachim Schneider, Andrea Glück i Bettina Rommelfanger, a ispred Republike Srbije šef Odsjeka za rad policije u zajednici Aleksandar Bandulaja i Ranđel Milošević.
 
U prvom, uvodnom sastanku sve prisutne pozdravio je načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, te ih upoznao s nadležnošću Policijske uprave i sigurnosnom situacijom u Međimurskoj županiji. Posebno se osvrnuo na trend povećanja broja obiteljskog nasilja i potrebu usmjeravanja preventivnih aktivnosti prema rizičnim skupinama. Nakon uvodne riječi načelnika, osvrt na stanje sigurnosti u svojim upravama iznijeli su načelnici Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave koprivničko-križevačke.
 
Po završetku uvodnog sastanka,  održana su još dva radna sastanka na kojima je voditeljica Službe prevencije Sandra Veber predstavila aktualne preventivne projekte koje provodi Služba prevencije u koordinaciji sa svim policijskim upravama. Poseban naglasak stavljen je na potrebu prilagođavanja provedbe preventivnih projekata nastaloj situaciji uzrokovanoj pojavom pandemije COVID-19, gdje se kao rješenje predlaže primjena digitalnih tehnologija i platformi.
 
Nastavno na istaknuto, voditelj Službe prevencije Državnog odjela za kriminalističke istrage Joachim Schneider i šef Odsjeka za rad policije u zajednici Aleksandar Bandulaja, s ciljem razmjene iskustava, upoznali su sve sudionike sastanka sa stanjem sigurnosti u njihovim državama, kao i s načinom provedbe projekata u uvjetima pandemije.
 
Nakon razmjene iskustava, a u svrhu unaprjeđenja i daljnjeg razvoja rada u području prevencije kriminaliteta, donijete su smjernice za iduće razdoblje.  
 
Predstavnike Republike Srbije i Savezne Republike Njemačke nakon završenih sastanaka u Čakovcu, u Ravnateljstvu policije MUP-a primili su zamjenik Glavnog ravnatelja policije Jozo Šuker i načelnica Ureda Glavnog ravnatelja policije Adriana Bago.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica