Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /FOTOGRAFIJE MUP 2021/Promet.jpg

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri s nastalom materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena i sedam lakše te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
- nepoštivanje prednosti - četiri prometne nesreće,
- neprilagođena i nepropisna brzina - jedna prometna nesreća,
- nepropisna vožnja unatrag - jedna prometna nesreća,
- ostale greške - jedna prometna nesreća.
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod pet vozača.
 
Najveća koncentracija u količini od 1,79 g/kg utvrđena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja Općine Belice, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u petak, 26. studenoga 2021. godine oko 22.25 sati u Belici, u Ulici kralja Tomislava, u kojoj vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste.

Zbog toga je vozilom sišao izvan kolnika na autobusno stajalište, gdje je udario u nadstrešnicu stajališta te u nastavku kretanja u telekomunikacijski ormarić, betonski stup niskonaponske električne mreže i u dvije dvorišne ograde obiteljske kuće.

U događaju 32-godišnji vozač nije zadobio tjelesne ozljede.

Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila