Oprezno s romobilom u prometu

  • Slika /2023/Romobili Čakovec 30092023/2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Akcija je bila usmjerena prvenstveno na vozače osobnih prijevoznih sredstava (električnih romobila), na njihovo pravilno kretanje, prelaženje kolnika, korištenje zaštitne kacige

Foto: PU međimurska
 
U subotu, 30. rujna 2023. godine od 13 do 16 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u gradu Čakovcu proveli su aktivnosti iz preventivne akcije "Oprezno s romobilom u prometu".
 
Akcija je bila usmjerena prvenstveno na vozače osobnih prijevoznih sredstava (električnih romobila), na njihovo pravilno kretanje, prelaženje kolnika, korištenje zaštitne kacige. Nadziranim vozačima bila je skrenuta pozornost da su dužni noću uvijek, a i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označeni reflektirajućim prslukom ili drugom reflektirajućom oznakom te su im tom prilikom podijeljeni preventivni promidžbeni materijali pribavljeni od "Vijeća za prevenciju Međimurske županije" (reflektirajući prsluci, reflektirajuće trakice, letci).
 
Svi sudionici koji su zaustavljeni bili su educirani o prometnim pravilima i propisima u cestovnom prometu sa ciljem smanjenja prekršaja i prometnih nesreća a posebice onih sa najtežim posljedicama. 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica