Vozači motocikla i četverocikla pod utjecajem alkohola skrivili prometne nesreće

  • Slika /2023/PROMETNE NESREĆE FRKANOVEC I PEKLENICA/PN četverocikl Peklenica.JPG
  • Slika

Podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik od izazivanja prometnih nesreća, tako kod koncentracije alkohola 0,5 g/kg postoji dva puta veća mogućnost za izazivanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 g/kg ta mogućnost je čak 35 puta veća

Foto: PU međimurska

Između Frkanovca i Zasadbrega stradao motociklist    

U subotu, 30. rujna nešto prije 17 sati na prometnici koja povezuje Frkanovec i Zasadbreg dogodila se prometne nesreća u kojoj je ozlijeđen 35-godišnji motociklist.
           
Motociklist rođen 1988. godine upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,77 g/kg motociklom, čakovečke registarske oznake, kojem je isteklo važenje prometne dozvole te osiguranje. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (blagi zavoj) zbog čega je motociklom u potpunosti sišao izvan kolnika na travnatu površinu, gdje je došlo do zanošenja motocikla te potom do povratka na kolnik. Uslijed opisane situacije motocikl se prevrnuo, dok je vozač pao na kolnik, a u nastavku kretanja motocikl i vozač, u klizanju su udarili u cestovnu kosinu koja se nalazila uz rub kolnika.
           
Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni motociklist prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.
           
Zbog obavljanja očevida prometne nesreće od 17:15 sati do 18:22 sati dio kolnika spomenute prometnice bio je zatvoren za sav promet koji se odvijao obilazno.

U prometnoj nesreći ozlijeđen vozač četverocikla 
 
Jučer, 1. listopada oko 30 minuta nakon ponoći u Peklenici dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 55-godišnji vozač četverocikla.
           
Upravljajući četverociklom, čakovečke registarske oznake, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,42 g/kg, kolnikom Trga pekleničkih rudara, 55-godišnji vozač brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć). Uslijed opisane situacije, prilikom izlaska iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem zbog čega je došlo do pada vozača na kolnik i prevrtanja četverocikla na bočnu stranu te klizanja po kolniku i udara u uzdignuti rubni kamen nogostupa. Ujedno, 55-godišnji vozač tijekom vožnje četverociklom bez zaštitne kabine na glavi nije nosio zaštitnu kacigu.
           
Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.   
 

Priopćenja | Promet i vozila