Oštećenje tuđe stvari

Slika /FOTOGRAFIJE_shk/21062021/Oduzeti%20zvu%C4%8Dnici.jpg

Prilikom intervencije hitnih službi kamenovali službena vozila


Foto: PU međimurska
 
U petak, 18. lipnja oko 22 sati u Paragu, javni red i mir pod utjecajem alkohola  0,95 g/kg  narušavao je 26-godišnjak s područja općine Nedelišće reproducirajući glasnu glazbu  mobitelom putem pojačala sa zvučnicima.
Uhićen je uz uporabu sredstava prisile te su mu oduzeti predmeti preko kojih je reproducirao glazbu.
Prilikom intervencije policijski službenik je u svojoj neposrednoj blizini primijetio kako na tlu leži žena za zdravstvenim poteškoćama te je pozvana hitna medicinska pomoć.            
Na ulici se skupilo više mještana koji su negodovali na policiju i djelatnike hitne pomoći te bacali kamenje na vozila kada je policijski službenik uporabio raspršivač s nadražujućom tvari prema većem broju nepoznatih osoba.
Poduzetim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno da su na policijskom vozilu nastala oštećenja u vidu udubljenja lima i pucanja stakla, dok na vozilu hitne pomoći nisu utvrđena oštećenja.
Protiv 26-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda, dok se kriminalistička istraživanja na okolnosti oštećenja vozila nastavljaju.
Kroz vikend je ukupno evidentirano četiri narušavanja javnog reda i mira glasnim reproduciranjem glazbe u naseljima Parag i Pribislavec. 

Stranica