Osumnjičeni 22-godišnjak polio zapaljivom tekućinom prozor Centra za djecu i obitelj te ga zapalio

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće uhićen je 22-godišnjak zbog sumnje u počinjenje kaznenog oštećenja tuđe stvari

Foto: Ilustracija

U subotu, 1. travnja nešto poslije 22 sata u Podturenu, Naselju Lončarevo, nepoznati počinitelj polio je zapaljivom tekućinom prozor na Centru za djecu i obitelj te ga potom zapalio. Požar su ugasili mještani, dok je na Centru oštećen prozor i rolete te okolna fasada. Točan iznos materijalne štete utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva općine Podturen.

Izlaskom na mjesto događaja inspektor zaštite od požara potvrdio je kako je požar izazvan poduzetom ljudskom radnjom. U trenutku izbijanja požara Centar je bio prazan i zatvoren.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće uhićen je 22-godišnjak zbog sumnje u počinjenje kaznenog oštećenja tuđe stvari te je priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom držanom odvjetništvu. Ujedno, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon