Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Foto prometne nesreće/PN Žiškovec - Vratišinec 02042023.jpg

Evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Foto: PU međimurska

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (sudionik lakše ozlijeđen, dok će kvalifikacija ozljeda za drugog sudionika biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
- nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,98 g/kg utvrđena je kod 19-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. U svojstvu „mladog vozača“ (sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama) skrivio je prometnu nesreću u nedjelju, 2. travnja nešto poslije 12 sati na prometnici između Vratišinca i Žiškovca. Uslijed neprilagođene brzine u zavoju je izgubio nadzor nad Toyotom Corollom te sišao izvan kolnika na travnatu cestovnu bankinu, gdje je došlo do zanošenja vozila i povratka na kolnik, a potom i do ponovnog silaska izvan kolnika. U ponovnom izlijetanju, automobil je bočnim dijelom udario u drveni stup niskonaponske električne mreže, a u nastavku kretanja i u obližnje drvo. Vozač i maloljetna putnica vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnici, gdje je utvrđeno kako je u nesreći 19-godišnji vozač lakše ozlijeđen, dok je putnica zadržana na daljnjem liječenju. Kvalifikacija zadobivenih ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.
 

Priopćenja | Promet i vozila