Otkriveni počinitelji dvije teške krađe na osobito drzak način

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/auto_policija04.jpg

Brzo i efikasno policijski službenici Policijske postaje Čakovec dovršili su kriminalistička istraživanja dviju teških krađa na osobito drzak način

Foto: Ilustracija

Kako smo već ranije izvijestili u četvrtak, 27. lipnja 2019. godine oko 17 sati u Čakovcu, na parkiralištu u Vukovarskoj ulici, nepoznati počinitelj počinio je tešku krađu na naročito drzak način na štetu 66-godišnjakinje. Biciklom se straga dovezao do oštećene te joj potom iz ruke istrgnuo torbu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je opisano kazneno djelo počinio 22-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, u petak, 28. lipnja oko 8 sati u čakovečkom parku „Perivoj Zrinskih“, nepoznati počinitelj počinio je tešku krađu na osobito drzak način na štetu 81-godišnjakinje. Prilikom šetnje parkom prišao joj je s leđa te joj iz ruke istrgnuo torbicu s novčanikom i mobitelom. S ukradenom torbicom počinitelj je pobjegao u smjeru centra grada.
Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je opisano kazneno djelo počinio maloljetnik s područja Međimurske županije te će se prema njemu podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Dio ukradenih predmeta u ovim teškim krađama policijski službenici su pronašli i

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon