Piškorovec - prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika

Slika DANIJELA%20TURK%202019/IMG_2802.JPG

Okrivljeni su narušavali javni red i mir tako što su tijekom obavljanja službenih zadataka i primjene policijskih ovlasti, vrijeđali i omalovažavali policijske službenike

Foto: Ilustracija

Vezano uz događaj u kojem je nekoliko mještana Piškorovca osumnjičeno za počinjenje kaznenih djela napada na službenu osobu, prisile prema službenoj osobi te oštećenja tuđe stvari, a o kojem smo već ranije izvijestili, policijski službenici Policijske postaje Prelog dovršili su kriminalističko istraživanje prekršaja narušavanja javnog reda i mira.
           
Istraživanjem je utvrđeno kako su 19-godišnjak, 23-godišnjak, 32-godišnjak, 43-godišnjak te maloljetnik počinili prekršaj iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
           
Naime, u subotu 14. studenoga ove godine nešto prije 14 sati u Piškorovcu na ulici, okrivljeni su narušavali javni red i mir tako što su tijekom obavljanja službenih zadataka i primjene policijskih ovlasti, vrijeđali i omalovažavali policijske službenike.
           
Prema maloljetnom okrivljeniku te protiv punoljetnih okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon