Početkom sljedećeg tjedna kreće osposobljavanje pripadnika Školskih prometnih jedinica

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_2961.JPG

Osposobljavanje pripadnika Školskih prometnih jedinica provest će se u utorak i srijedu, 11. i 12. travnja 2023. godine od 8 do 11 sati

Foto: Ilustracija

Policijska uprava međimurska u suradnji s Auto klubom Čakovec već dugi niz godina uspješno provodi preventivno-edukativnu akciju osposobljavanja pripadnika Školskih prometnih jedinica.

Osposobljavanje pripadnika Školskih prometnih jedinica, koje će djelovati na području Međimurske županije, provest će se u utorak i srijedu, 11. i 12. travnja 2023. godine od 8 do 11 sati.

Pripadnici školskih prometnih jedinica osposobljavaju se s ciljem što uspješnijeg i sigurnijeg upravljanja prometom na cestama, pružanja pomoći sudionicima u prometu te sudjelovanja u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima, i to najprije teoretski te potom praktično na prigodnom poligonu.

Osposobljavanje iz područja prometnih pravila, prometnih znakova i upravljanje prometom te pružanje pomoći sudionicima u prometu provest će se u prostorijama Auto kluba Čakovec, dok će se praktične vježbe odraditi na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla u Čakovcu u Športskoj ulici.

Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije za sve sudionike osigurao je prigodnu okrjepu.

Pozivamo sve predstavnike medija da praćenjem najavljene akcije podrže preventivne aktivnosti usmjerene na podizanje razine sigurnosti u cestovnom prometu, posebice kada su u pitanju najranjiviji sudionici u cestovnom prometu, djeca.
 

Najave | Promet i vozila