Policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili opsežno kriminalističko istraživanje za više kaznenih djela Razbojništva

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom s područja Općine Sveti Juraj na Bregu, 23-godišnjakom s područja Općine Nedelišće te nad maloljetnikom s područja Međimurske županije zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela Razbojništvo

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom s područja Općine Sveti Juraj na Bregu, 23-godišnjakom s područja Općine Nedelišće te nad maloljetnikom s područja Međimurske županije zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela Razbojništvo.
 
Kaznena djela su počinjena u razdoblju od listopada do prosinca 2021. godine u Pušćinama, Pleškovcu i Prekopi.
 
Naime, osumnjičenici su zajednički po prethodnom dogovoru počinili razbojništvo i pokušaj razbojništva u istoj benzinskoj postaji u Pušćinama i to 12. i 31. prosinca 2021. godine u večernjim satima. U benzinskoj postaji su 12. prosinca uz prijetnju vatrenim oružjem od prodavača ukrali nekoliko tisuća kuna, dok su 31. prosinca 2021. godine ponovno pokušali počiniti razbojništvo, ali kazneno djelo nisu dovršili. 
Nadalje je utvrđeno da su 20. prosinca 2021. godine u večernjim satima u Prekopi u trgovini na opisani način počinili razbojništvo i ukrali nekoliko tisuća kuna.
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnik s područja Međimurske županije samostalno počinio tri razbojništva u Pleškovcu i to 26. listopada 2021. godine u trgovini i ljekarni te 10. studenoga 2021. godine ponovno u istoj ljekarni. Počinjenim razbojništvima u Pleškovcu osumnjičeni maloljetnik je uz prijetnju vatrenim oružjem ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna.

Pretragom terena pronađena je i oduzeta PVC vreća u kojoj se nalazila odjeća za koju se sumnja da su je počinitelji koristili u vrijeme počinjenja kaznenih djela i replika vatrenog oružja s dva spremnika.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te su osumnjičeni 23-godišnjak i maloljetnik predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon