Policijski službenici PP Prelog za umirovljenike održali edukativno predavanje

  • Slika /2021/PP PRELOG - umirovljenci 09122021/IMG_0390.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U prostorijama Udruge umirovljenika Goričan i Udruge umirovljenika Donja Dubrava, temeljem dobre suradnje Centra za pomoć u kući Međimurske županije i Policijske postaje Prelog, policijski službenci održali su edukativno predavanje s posebnim osvrtom na prijevare na štetu starijih osoba

Foto: PU međimurska

U ponedjeljak, 6. prosinca 2021. godine u jutarnjim satima, u  prostorijama Udruge umirovljenika Goričan te u srijedu, 8. prosinca 2021. godine u prostorijama Udruge umirovljenika Donja Dubrava, temeljem dobre suradnje Centra za pomoć u kući Međimurske županije i Policijske postaje Prelog, policijski službenici održali su edukativno predavanje o samozaštitnim mjerama vezanim uz kažnjiva ponašanja, s posebnim osvrtom na prijevare na štetu starijih osoba.
 
Prilikom predavanja policijski službenici su umirovljenike informirani kako policijska praksa sve češće bilježi događanja kao i prijevare u kojima su žrtve kaznih dijela upravo starije osobe. Razlozi prijevara su starija životna dob, samostalno stanovanje kao i neupućenost i nepažnja. Najčešći oblik prijevare je da prevaranti dolaze na kućne pragove nudeći razne usluge i pogodnosti te se pritom lažno predstavljaju kao djelatnici HEP-a, HRT-a, raznih inspekcijskih službi i slično. Starije osobe u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor, puštaju nepoznate osobe u kuću i tako postaju žrtve prijevara. Policijski službenici su savjetima i preporukama educirali  umirovljenike kako izbjeći takve situacije te na koji se način zaštiti. Naglasili su da ni kome slučaju bez dobre prethodne dobre provjere ne dozvole nepoznatim osobama ulazak u njihov dom, a svaku sumnjivu situaciju i osobu da odmah prijave policiji, pozivom na broj 192.

Obzirom da traje Mjesec borbe protiv ovisnosti, policijski službenici su umirovljenike upoznali s mjerama i radnjama koje provodi policija s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a osobito alkohola i droga.
             
Na kraju predavanja prisutnim umirovljenicima podijeljene su brošure Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“ i prigodan poklon (kemijska olovka).
 


 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica