Policijski službenicu PU međimurske sudjelovali u memorijalnoj utrci "Hvala vam za moj korak slobodni“

  • Slika 2019/Utrka%20Vukovar%202019/Utrka%20Vukovar%202.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Utrka je krenula od mjesta pogibije Blage Zadre u Kupskoj ulici, dok su trkači ušli u cilj kod Spomen križa na ušću Vuke u Dunav

Foto: PU međimurska

U spomen na 97 poginulih i nestalih policajaca u obrani Vukovara, policijski službenici Policijske uprave međimurske sudjelovali su u memorijalnoj atletskoj utrci „Hvala vam za moj korak slobodni“.

U obrani grada heroja sudjelovali su i međimurski policajci, stoga su se u srijedu, 16. listopada 2019. godine u poslijepodnevnim satima mnogobrojnim trkačima u Vukovaru pridružili Miljenko Vrbanec, Mario Sever, Branko Polanec te Neven Horvat, kako bi im i na taj način odali počast.

Utrka je krenula od mjesta pogibije Blage Zadre u Kupskoj ulici, a trkači su ušli u cilj kod Spomen križa na ušću Vuke u Dunav. Natjecateljski karakter utrke bio je u drugom planu, dok je na startu  trkače pozdravila udovica legendarnog Blage Zadre, gđa Kata Zadro.

Nakon pretrčanih nešto manje od sedam kilometara, trkače na cilju su dočekali potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular.

Kasnije na svečanoj komemoraciji trkačima iz Policijske uprave međimurske pridružili su se i članovi obitelji poginulih i nestalih međimurskih policajaca koji su sudjelovali u obrani Vukovara, kao i načelnik Policijske uprave, Ivan Sokač.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica