U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 76-godišnji biciklist

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/Prometna%20-%20kru%C5%BEni%20tok%20-%20biciklist.JPG

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje zadržan na daljnjem liječenju

Foto: Ilustracija

Jučer, 17. listopada 2019. godine nešto poslije 12 sati na raskrižju južne obilaznice grada Čakovca i gradske prometnice koja povezuje Čakovec i Savsku Ves (kružni tok prometa), dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio 76-godišnji biciklist.
          
Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, južnom zaobilaznicom iz smjera Nedelišća prema Štefancu, 68-godišnji vozač izlazeći iz kružnog toka prometa, nije se uvjerio da opisanu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te pritom nije vodio računa o položaju, smjeru i brzini kretanja vozila. U tom trenutku prednjim dijelom automobila udario je u prednju bočnu stranu bicikla, kojim je preko prijelaza biciklističke staze preko kolnika, suprotno oznakama na kolniku, tj. u zabranjenom smjeru, upravljao 76-biciklist. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada bicikliste na kolnik.
        
Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na daljnjem liječenju.
        
Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 68-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila