Posjetite sedmi "Sajam sigurnosti i prevencije"

  • Slika /2019/SAJAM SIGURNOSTI I PREVENCIJE 2019/IMG_7699.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Jedinstvene i specifične sajmene aktivnosti održat će se u petak, 23. rujna od 10 do 16 sati na otvorenim terenima kod SRC-a Mladost u Čakovcu

Foto i video: PU međimurska/MUP

Nakon kraće pauze od dvije godine Policijska uprava međimurska nastavlja s organizacijom "Sajma sigurnosti i prevencije", tradicionalnog okupljanja svih društvenih segmenata, koji se u svom radu bave sigurnošću i prevencijom.

Prvi "Sajam sigurnosti i prevencije" održan je u Nedelišću 2014. godine, a posljednji (šesti) u Čakovcu 2019. godine.



Jedna od najvećih preventivnih projekata međimurske policije organiziran je u suradnji  s Vijećima za prevenciju Međimurske županije i Grada Čakovca. Jedinstvene i specifične sajmene aktivnosti održat će se u petak, 23. rujna na otvorenim terenima kod SRC-a Mladost u Čakovcu (u slučaju lošeg vremena sajmene aktivnosti sele u dvoranu Graditeljske škole u Čakovcu).

Ulaz na Sajam sigurnosti i prevencije 2022. za sve posjetitelje je besplatan. "Vrata" sajma otvaraju se u 10 sati, a zatvaraju u 16 sati.

Na ovogodišnjem sajmu veliki broj izlagača predstavit će javnosti raznu opremu i tehnička pomagala, koju koriste u svakodnevnom radu, uz prezentaciju mnogobrojnih preventivnih radionica. Veliki broj radionica posvećen je najmlađim članovima društvene zajednice, kao što su "Sigurnost djece na internetu", "U boji tolerancije", "Predškolci u cestovnom prometu", "Čarobnjaci u akciji - mali forenzičari" i mnoge druge. Na pedesetak informativnih punktova posjetitelji će se moći upoznati s radom pripadnika civilne zaštite, crvenog križa, carine, vatrogasaca, policije, kao i mnogih drugih javnih institucija, civilnih udruga društva te privatnih tvrtki, koje se u svome radu bave zaštitom osoba i imovine.

Osim policijskih službenika Policijske uprave međimurske, javnosti će se predstaviti i policijski službenici iz Policijske uprave osječko-baranjske, Policijske uprave zagrebačke, Policijske uprave koprivničko-križevačke i Policijske uprave varaždinske. Međunarodni karakter Sajmu sigurnosti i prevencije pridodaje gostovanje policijskih službenika iz Mađarske i R. Slovenije.

I ove godine u sklopu Sajma sigurnosti i prevencije Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije u suradnji s Policijskom upravom međimurskom organizira „Biciklijadu tri grada“. Povodom Europskog tjedna mobilnosti rekreativnom vožnjom biciklima povezat će se međimurski gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće.  

Svako, potrebno je istaknuti i preventivno-edukativnu akciju namijenjenu za sve sudionike u cestovnom prometu s osobnim prijevoznim sredstvima, konkretno električnim romobilima. Svi posjetitelji stariji od 16 godina moći će se upoznati s novim zakonskim izmjenama (izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama), koje se odnose na korištenje električnih romobila u cestovnom prometu, dok će svoje vještine upravljanja moći provjeriti na prigodno osmišljenom poligonu.

Najatraktivniji dio sajma, svakako su pokazne vježbe Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske, dok će  po prvi puta na sajmu posjetitelji će moći vidjeti pokaznu vježbu službenog psa za detekciju droge Policijske uprave međimurske. Tu je i mega vježba združenog Stožera civilne zaštite Međimurske županije u kojoj će, osim pripadnika civilne zaštite, sudjelovati i pripadnici Crvenog križa, Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Čakovec, Javne vatrogasne postrojbe Čakovec te Policijske uprave međimurske. I ove godine posjetiteljima će biti predstavljen specijalni robot za otkrivanje eksploziva("tEODor“), dok se oko 12 sati očekuje se i dolazak helikoptera Ministarstva unutarnjih poslova.

Svečana akademija povodom obilježavanja Dana policije i otvorenja "Sajma sigurnosti i prevencije" počinje u 11 sati u velikoj dvorani Srednje škole Čakovec.

Pozivamo sve žitelje Međimurske županije, a i šire, da posjete "Sajam sigurnosti i prevencije“ te svojim aktivnim sudjelovanjem prepoznaju značaj prevencije u suzbijanju svih oblika nedopuštenih ponašanja.
 

Aktivnosti Policijske uprave međimurske povodom obilježavanja Dana policije 2022.

PETAK, 23. rujna 2022. godine
- od 10 do 16 sati - sedmi Sajam sigurnosti i prevencije na otvorenim terenima SRC-a Mladost u Čakovcu
- od 11 do 12 sati - svečana akademija povodom Dana policije u velikoj dvorani Srednje škole u Čakovcu

PONEDJELJAK, 26. rujna 2022. godine
- od 9 do 13 sati - dobrovoljno darivanje krvi povodom Dana policije u Policijskoj upravi međimurskoj

UTORAK, 27. rujna 2022. godine
- u 8 sati - polaganje vijenca kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na čakovečkom groblju u Mihovljanu
- u 8:30 sati - paljenje svijeća kod Spomen obilježja u Policijskoj upravi međimurskoj
- u 9 sati - prijem članova obitelji kod načelnika Policijske uprave međimurske
- od 10 do 12,00 sati - paljenje svijeća na grobovima poginulih policajaca na području Međimurske županije

PETAK, 30. rujna 2022. godine
 - u 11 sati - sportski susreti djelatnika Policijske uprave međimurske povodom Dana policije u Svetom Martinu na Muri (sportski tereni NK Polet)

UTORAK, 4. listopada 2022. godine
- u 18 sati - Sveta misa zadušnica za poginule i nestale hrvatske branitelje u Crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću povodom Dana policije i Dana kapelanije Sv. Franjo Asiški za područje Policijske uprave međimurske uz nastup uz nastup Policijske klape Sveti Mihovil
 


 

Najave | Društvo i zajednica