Preloški preventivci na nogometnom kampu u Donjoj Dubravi

  • Slika /2023/Dani Donje Dubrave 14072023/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Najmlađi posjetitelji informirani su i educirani o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla, s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće materije i zaštitne kacige, a svako je dijete pritom na dar od policije primilo reflektirajući promotivni materijal - reflektirajuću trakicu ili privjesak, koji su pribavljeni iz sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije

Foto: PU međimurska

U petak, 14. srpnja 2023.godine u poslijepodnevnim satima u Donjoj Dubravi, temeljem dobre suradnje i poziva Općine Donja Dubrava, na prostoru Sportskog kampa „Krbulja“, u sklopu održavanja Dječjeg nogometnog kampa na igralištu nogometnog kluba Dubrovčan, policijski službenici Policijske postaje Prelog vozilom Mobilnog preventivnog centra policije, uspostavili su informativni punkt policije.
 
Na punktu su posjetitelji upoznati s različitim preventivnim aktivnostima policije, kojom prilikom su im pruženi odgovori na mnogobrojna pitanja iz domene rada policije, a ujedno su im i prezentirani aktualni natječaji Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno uvjeti upisa kandidata u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, kao i Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.
 
Svim posjetiteljima omogućeno je razgledavanje vozila Mobilnog preventivnog centra policije i osnovne opreme koju koristi policija, što je kod istih izazvalo veliku zainteresiranost, posebice djece, obzirom da im je pružena mogućnost da takve trenutke ovjekovječe fotografiranjem. Posjetiteljima su dijeljeni savjeti o samo zaštitnim mjerama vezanim na kažnjiva ponašanja, te im je posebna pozornost skrenuta na mjere prevencije od provalnih krađa koja mogu građani provoditi samostalno. Najmlađi posjetitelji informirani su i educirani o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla, s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće materije i zaštitne kacige, a svako je dijete pritom na dar od policije primilo reflektirajući promotivni materijal - reflektirajuću trakicu ili privjesak, koji su pribavljeni iz sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije.
 
Potporu aktivnostima policije svojim prisustvom na informativnom punktu pružio je Marijan Varga načelnik Općine Donje Dubrave i pročelnica Marina Žinić, dok su kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti korištene brošure Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, „Pješaci i vozači bicikla sigurno u prometu“, brošura „Postani policajac/policajka“, kao i dr..

Pisane vijesti | Društvo i zajednica