Preventivne akcije u sklopu "Europskog tjedna kretanja"

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/prometna preventiva/Europski-tjedan-kretanja5.jpg

Foto: PU međimurska i Međimurska županija

Policijska uprava međimurska u sklopu obilježavanja "Europskog tjedna kretanja", u suradnji s Međimurskom županijom, Gradom Čakovcem, Auto klubom Čakovec, Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, Gradskim društvom crvenog križa Čakovec i drugim institucijama provesti će preventivne akcije "Sigurno kretanje prometnicama" i "Sigurno i vješto u prometu".  

U srijedu, 19. rujna od 10 do 12 sati, u Čakovcu na Trgu Republike i u Ulici Tome Masaryka kretanja provesti će se preventivna akcija "Sigurno kretanje prometnicama".

Akcija je namijenjena učenicima petih razreda i djeci vrtićke dobi, za koje je predviđena vožnja biciklima, triciklima te izrada likovnih radova u organizaciji Raiffeisen stambene štedionice - Poslovnice Čakovec.

U sklopu akcije policija će prezentirati opremu i uređaje koje koristi u svome radu, te simulator vožnje motociklom. Posjetiteljima će se dijeliti razni promidžbeni materijali pribavljeni od strane Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

U petak, 21. rujna 2011. od 10 do 12 sati, na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla u Športskoj ulici, provesti će se preventivna akcija "Sigurno i vješto u prometu" .

Akcija je namijenjena učenicima prvih razreda I.,II. i III. Osnovne škole Čakovec, koji će u svojstvu pješaka i vozača bicikla prezentirati sigurno kretanje prometnicama u stvarnim situacijama na poligonu.



Stranica