Preventivne aktivnosti povodom Dana policije

Slika Fotografije/Opcenite fotografije/Razno/ukidanje-broja-92.jpg

Foto: PU međimurska i ilustracija

Povodom obilježavanja Dana policije, od 19. do 29. rujna na području Policijske uprave međimurske provest će se niz preventivnih aktivnosti u cilju povećanja razine opće sigurnosti, s posebnim usmjerenjem na podizanje subjektivnog osjećaja sigurnosti svih građana te medijskog promoviranja aktualnih preventivnih akcija, kao i poticanja društvene zajednice na prevenciju svih kažnjivih ponašanja. Ujedno će se svim građanima pokušati približiti rad policije kroz prezentaciju tehničkih pomagala koju policijski službenici svakodnevno koriste u svome radu.

U sklopu preventivnih aktivnosti i "Europskog tjedna kretanja", Pododsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave međimurske, u suradnji s partnerima, u centru grada Čakovca, 19. rujna provodit će preventivnu akciju "Sigurno kretanje prometnicama". U preventivne aktivnosti uključeni su peti razredi osnovnih škola.

Isto tako, 21. rujna, Pododsjek za sigurnost cestovnog prometa će u suradnji s partnerima u gradu Čakovcu s prvim razredima osnovnih škola u Čakovcu provoditi preventivnu akciju "Sigurno i vješto u prometu".

U vremenskom razdoblju od 22. do 29. rujna u suradnji s Vijećima za prevenciju gradova Čakovca, Preloga i Murskog Središća te predstavnicima lokalnih vlasti u mjestima Kotoriba, Prelog, Domašinec, Podturen, Mursko Središće, Orehovica, Mala Subotica, Pribislavec i Nedelišće održat će se informativni punktovi:

  •  22. rujna u vremenu od 9 do 16 sati u Nedelišću, u dvorani „MESAP-a, u sklopu manifestacije „Dani zahvalnosti za plodove zemlje i starih obrta i zanata“
  • 24. rujna u Orehovici od 8 do 9.30 sati i Maloj Subotici od 10 do 11.30 sati,
  • 25. rujna u Prelogu od 8 do 9.30 sati i Domašincu od 10 do 11.30 sati,
  • 26. rujna u Pribislavcu od 11 do 13.30 sati
  • 27. rujna u Murskom Središću od 8.30 do 10 sati i Podturnu od 10.30 do 12 sati,
  • 27., 28. i 29. rujna od 11 do 13 sati u Čakovcu i 29. rujna od 8 do 9.30 sati u Kotoribi.

Pozivamo sve građane da posjete informativne punktove kako bi se upoznali s preventivnim aktivnostima i samozaštitnim mjerama kako bismo svi zajedno doprinijeli što boljem stanju sigurnosti na području Međimurja.



Stranica