Preventivne aktivnosti PP Prelog tijekom proteklog vikenda

  • Slika /2021/PP PRELOG - 12 sajam inovacije/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U sklopu održavanja 12. međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji „AGRO ARCA 2021.“ policijski službenici uspostavili informativni punkt    

Foto: PU međimurska

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske postaje Prelog, na prostoru sportske dvorane „DG Sporta“ u Prelogu i na prostoru sportsko-rekreacijske zone „Marina“ u sklopu održavanja 12. međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji „AGRO ARCA 2021.“, uz uspostavu informativnog punkta te temeljem poziva i dobre suradnje s Zajednicom tehničke kulture Međimurske županije, s posjetiteljima i izlagačima sajma provodili su mnogobrojne preventivne aktivnosti.
 
 U dva dana, petak i subotu (2. i 3. srpnja 2021. godine), u dvorani „DG Sporta“ u Prelogu policijski službenici su u suradnji s Auto klubom Čakovec uspostavili su informativni punkt, dok je trećeg dana informativni punkt uspostavljen na dvije lokacije i to na prostoru sportsko-rekreacijske zone „Marina“ u sklopu manifestacije „Lov na labuđe pero“ u organizaciji Nautičkog kluba Labud iz Preloga, te na prostoru hangara Zmajarskog kluba „Rode“. 
 
Kako su na sajmu prvog i drugog dana sudjelovala djeca dječjeg vrtića „Vesela loptica“ iz Preloga te učenici, inovatori osnovnih škola iz Domašinca i Ivanovca, sa svojim nastavnicima tehničke kulture posjetili su informativni punkt policije, gdje su ih policijski službenici informirali i educirali o pravilnom kretanju u prometu, s posebnim osvrtom na njihovo kretanje u svojstvu pješaka i vozača bicikla, a posebice djecu iz dječjeg vrtića u svojstvu putnika u vozilu s posebnom naznakom na obvezu korištenja autosjedalice uvijek i bez iznimke.
Svako dijete na dar dobilo je prigodan poklon, reflektirajuću trakicu i privjesak s logom policijskog autića, dok su nastavnici na dar dobili reflektirajuće prsluke, a koje je bilo pribavljeno sredstvima  Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
 
Građanima, posjetiteljima informativnog punkta posebna pozornost skrenuta je na sigurno kretanje u prometu s ciljem povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, preveniranju prometnih nesreća i njihovih posljedica. Također, prezentirane su mnoge preventivno-represivne akcije policije, posebice sankcioniranje takozvanih „četiri glavne ubojice u prometu“. Osobe starije životne dobi koje su posjetile informativni punkt, upoznate su s prevencijom drskih krađa, prijevara na kućnom pragu i ulici, te drugih kaznenih djela koja se čine na štetu osoba treće životne dobi, te su im dijeljeni savjeti i preporuke na samozaštitno ponašanje koje uvjetuje prevenciji ovih vrsta kaznenih djela.

Posjetitelje informativnog punkta policija je darivala promotivnim majicama s logom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, reflektirajućim prslucima i promotivnim poklonima s logom „The Honest Truth“.
 
Prilikom edukacije građana kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti korištene su brošure Polcijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, „Pješaci sigurno u prometu“, „Biciklisti pažnja“, brošure preventivnog projekta „The Honest Truth“, brošure Udruge Roda „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“, kao i druge aktualne brošure MUP-a i HAK-a vezane uz sigurnost cestovnog prometa.
 
Podršku preventivnim aktivnostima policije na otvorenju 12. međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji „AGRO ARCA 2021.“, posjetom informativnog punkta dali su ministar Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat,  državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, predstavnici izlagača na sajmu, članovi Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i članovi Nautičkog kluba Labud iz Preloga.
 
Informativne punke policije ukupno je posjetilo oko 200-ak građana, od čega oko 40-ak djece.
 

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica