Prilikom narušavanja javnog reda i mira 36-godišnjak napao policijskog službenika

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Protiv 36-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 36-godišnjak s područja općine Domašinec, počinio kazneno djelo napada na službenu osobu.

Naime, u subotu 14. listopada ove godine oko jedan sat poslije ponoći u Domašincu, Zavrtnoj ulici, policijski službenici provodili su kriminalističko istraživanje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Pod utjecajem alkohola na dvorištu kuće 36-godišnjak puštao je glasnu glazbu putem zvučnika te se oglušio na izdana upozorenja i naredbe da prestane s činjenjem prekršaja. Prilikom uhićenja 36-godišnjak fizički je nasrnuo na policijskog službenika te ga pritom lakše ozlijedio.

Protiv 36-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Temeljem prijedloga nadležnog državnog odvjetnika sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu, odredila je osumnjičenom istražni zatvor u trajanju do mjesec dana te je potom sproveden u varaždinski zatvor.    

Ujedno, zbog narušavanja javnog reda i mira puštanjem glasne glazbe, protiv 36-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.
 



Priopćenja | Kaznena djela i zakon