Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/PN Šenkovec 14102023.png

Na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće

Foto: PU međimurska

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće od čega tri nesreće s ozlijeđenim sudionicima (dva sudionika su lakše ozlijeđena, dok će se ozljede za tri sudionika naknadno okvalificirati) te jedna nesreća s materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća
- ostalo, jedna prometna nesreća
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 2,06 g/kg utvrđena kod 53-godišnjeg vozača.
           
Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 14. listopada nešto prije 6 sati u Šenkovcu, Ulici maršala Tita. Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,06 g/kg te bez položenog vozačkog ispita, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć). Uslijed opisane situacije u blagom zavoju izgubio je nadzor nad upravljanjem te vozilom djelomično sišao izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom udario u stup javne rasvjete, a u nastavku kretanja i u prometni znak. Nakon toga automobil se prevrnuo na krov u cestovni jarak. Na mjestu događaja prometne nesreće liječnica tima hitne medicinske pomoći utvrdila je kako je 53-godišnjak lakše ozlijeđen. Vozač je uhićen te priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 53-godišnjak kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 3.000 eura.
 

Priopćenja | Promet i vozila