Pritvoren mladić koji je provalio u ugostiteljski objekt i poslužio se dostavnim vozilom

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na cesti 1.jpg

Temeljem naloga županijskog suda izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi taj mladić kojom prilikom je pronađen dio otuđenih predmeta koji su oduzeti te vraćeni vlasnici

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom s područja općine Kotoriba sumnja se da je počinio dva kaznena djela te je u srijedu 11. listopada 2023. godine predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.
 
Naime, tijekom noći s 9. na 10. listopada 2023. godine u Donjoj Dubravi, Ulici 3. travnja, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt odakle je ukrao razna alkohola pića, smrznute mesne proizvode i druge predmete te ključeve dostavnog vozila. U to vozilo su potom utovareni ukradeni predmeti, nakon čega je počinitelj s vozilom pobjegao. Nekoliko sati kasnije vozilo je pronađeno neoštećeno, dok se u tovarnom prostoru nalazio dio ukradenih predmeta.
 
Temeljem naloga županijskog suda izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se koristi taj mladić kojom prilikom je pronađen dio otuđenih predmeta koji su oduzeti te vraćeni vlasnici.
 
Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.
 
Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.
 
Protiv mladića su podnijete kaznene prijave poradi počinjenja kaznenog djela Teška krađa i Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, nadležnom državnom odvjetništvu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon