Podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u Čakovcu

Slika /2023/PN Čakovec 08102023.jpg

Zaprimljena je bolnička prijava ozljeda za 35-godišnjeg motociklista iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede

Foto: PU međimurska

U utorak 10. listopada zaprimljena je bolnička prijava ozljeda za 35-godišnjeg motociklista iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede.
 
Podsjećamo, kako smo objavili , u nedjelju, 8. listopada oko 15 sati u Čakovcu na raskrižju Zagrebačke i Ulice Tina Ujevića dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen taj 35-godišnji motociklist.
 
Vozačica rođena 1946. upravljala je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Tina Ujevića u suprotnom ili zabranjenom smjeru. Spomenuta ulica namijenjena za promet vozila samo u jednom smjeru. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Zagrebačke ulice obavljala je skretanje ulijevo na kolnik spomenute ulice, a da pritom nije propustila vozilo koje se nailazilo s njene desne strane. Uslijed opisane situacije u bočni dio automobila naletio je prednjim dijelom motocikl, čakovečke registarske oznake, kojim je kolnikom Zagrebačke ulice, upravljao 35-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik.
 
Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.
 
Protiv vozačice će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon