Proteklog vikenda u prometnim nesrećama ozlijeđena dvojica motociklista

Slika /2023/PN Čakovec 08102023.jpg

Ozlijeđeni motociklisti prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje su zadržan na liječenju te će se njihove ozljede naknadno okvalificirati

Foto: PU međimurska (prometna nesreća u Čakovcu)

U petak, 6. listopada oko 18 sati na državnoj cesti između Murskog Središća i Štrukovca, 39-godišnji vozač motocikla, čakovečke registarske oznake, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) zbog čega je izlaskom iz zavoja motociklom izletio u cestovni jarak, gdje je potom prednjim dijelom udario u cestovnu prometnu opremu (smjerokazni stupić). Prilikom izlijetanja došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na travnatu površinu cestovnog jarka. Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.
 
U nedjelju, 8. listopada oko 15 sati u Čakovcu na raskrižju Zagrebačke i Ulice Tina Ujevića dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 35-godišnji motociklist. Vozačica rođena 1946. upravljala je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom Ulice Tina Ujevića u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru. Spomenuta ulica namijenjena za promet vozila samo u jednom smjeru. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Zagrebačke ulice obavljala je skretanje ulijevo na kolnik spomenute ulice, a da pritom nije propustila vozilo koje se nailazilo s njene desne strane. Uslijed opisane situacije u bočni dio automobila naletio je prednjim dijelom motocikl, čakovečke registarske oznake, kojim je kolnikom Zagrebačke ulice, upravljao 35-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik. Ozlijeđeni motociklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu gdje je zadržan na liječenju, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.
 

Priopćenja | Promet i vozila