Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/PN Trnovec 08102023 ok.png

Evidentirano je pet prometnih nesreća

Foto: PU međimurska (prometna nesreća u Trnovcu)

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima (jedna osoba lakše ozlijeđena, dok će se za četiri sudionika ozljede naknadno okvalificirati) i jedna nesreća s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,
- nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća koncentracija od 1,92 g/kg utvrđena je kod 22-godišnjeg "mladog vozača" osobnog automobila koji je u nedjelju, 8. listopada oko 19:30 sati u Trnovcu skrivio nesreću s ozlijeđenim osobama.
           
Spomenuti "mladi vozač" pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka,  kolnikom ulice u naselju Trnovec te pritom brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć). Uslijed opisane situacije u zavoju je izgubio nadzor nad upravljanjem te vozilom izletio izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u cestovnu prometnu opremu (smjerokazni stupić), nakon čega je došlo do višestrukog prevrtanja automobila, niz cestovnu kosinu te potom udara u obližnje grmlje. U prometnoj nesreći 22-godišnji vozač lakše je ozlijeđen, dok je 20-godišnji putnik, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu te će se  njegove ozljede naknadno okvalificirati. "Mladi vozač" je uhićen i priveden u policijsku postaju, dok će se njegova prekršajna ili kaznena odgovornost utvrditi nakon kvalifikacije ozljeda 20-godišnjeg putnika.
 

Priopćenja | Promet i vozila