Prometna nesreća na cesti između Murskog Središća i Štrukovca

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/IMG_2961.jpg

Protiv 21-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak

Foto: Ilustracija

U srijedu, 23. lipnja 2022. godine oko 15,50 sati na državnoj cesti između Murskog Središća i Štrukovca, u Ulici Sitnice, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 21- godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući vozilom pod utjecajem u količini od 1,61 g/kg, nije kretao obilježenom prometnom trakom koja  se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je u blagom lijevom zavoju vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnji vozač.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezen je 21-godišnji vozač i 64-godišnja putnica iz osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka. Liječničkim pregledom utvrđeno da je putnica lakše ozlijeđena i puštena je kući, dok će se za vozača ozljede utvrditi naknadno te je zadržan na liječenju.

U osobnom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka nalazile su se još dvije putnice, koje u događaju nisu zadobile ozljede.

U vremenu od 16,15 do 17,55 sati kolnik državne ceste na mjestu događaja je bio zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim prometnim pravcima.

Protiv 21-godišnjeg vozača pokrenut je prekršajni postupak.


 

Pisane vijesti | Promet i vozila