Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Foto prometne nesreće/PN Donji Vidovec-Sveta Marija 15042023.jpg

Evidentirano je sedam prometnih nesreća

Foto: PU međimurska

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega pet s nastalom materijalnom štetom, dok će za dvije nesreće ozljede sudionika biti poznate nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
- nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,
- vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,                          
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
- ostale greške, jedna prometna nesreća.
            
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog produženog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod maloljetnog vozača teretnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, u koncentraciji od 1,7 g/kg.
           
Stariji maloljetnik u subotu, 15. travnja oko 11:30 sati na državnoj cesti broj 20, između naselja Sveta Marija i Donji Vidovec, skrivio je prometnu nesreću. Upravljajući Mercedes Sprinterom, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,7 g/kg te bez položenog vozačkog ispita, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) zbog čega je izlaskom iz zavoja vozilom izletio izvan kolnika na cestovnu kosinu, gdje je prednjim dijelom udario u travnatu površinu. Uslijed siline udara došlo je do višestrukog prevrtanja vozila.
           
Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na daljnjem liječenju, dok će kvalifikacija ozljeda biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.
 

Priopćenja | Promet i vozila