Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je pet prometnih nesreća, i to četiri nesreće s nastalom materijalnom štetom te jedna nesreća s ozlijeđenim sudionikom

Foto: Ilustracija

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, i to četiri nesreće s nastalom materijalnom štetom te jedna nesreća s ozlijeđenim sudionikom. Težina ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja medicinske dokumentacije.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,
- nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,
- ostale greške, jedna prometna nesreća.
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena, dok se 51-godišnji vozač osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, odbio se podvrći alkotestiranju.

Nesreća se dogodila u nedjelju, 25. lipnja oko 11:20 sati u Murskom Središću, na prostoru parkirališta ugostiteljskog objekta u Ulici Rade Končara. Upravljajući unatrag osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, prethodno se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, zbog čega je stražnjim dijelom vozila udario u stražnji dio parkiranog osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Nakon prometne nesreće 51-godišnji vozač s osobnim automobilom napustio je mjesto događaja, a da prethodno vlasniku oštećenog automobila nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je uzrokovao prometnu nesreću. Sat vremena nakon nesreće policijski službenici pronašli su odbjeglog vozača koji je odbio ponuđeno alkotestiranje. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 51-godišnji vozač sankcionirat će se novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1970 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od devet mjeseci.    
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon