Zbog upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola te vrijeđanja policijskih službenika 39-godišnjaku izrečena ukupna novčana kazna od 1980 eura

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_7749.JPG

Prilikom postupanja 39-godišnjak je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike te je uz primjenu sredstava prisile uhićen i priveden u prostoriju za zadržavanje

Foto: Ilustracija

U subotu, 24. lipnja u 23:30 sati u Nedelišću, Ulici maršala Tita, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske zaustavili su 39-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka.
           
Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,97 g/kg.
           
Prilikom postupanja 39-godišnjak je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike te je uz primjenu sredstava prisile uhićen i priveden u prostoriju za zadržavanje Policijske uprave međimurske.
           
Zbog počinjenja prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje policijskih službenika) 39-godišnjak kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 700 eura. Ujedno, zbog upravljanja automobilom pod utjecajem alkohola (prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama) kažnjen je  novčanom kaznom u iznosu od 1280 eura uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca.  
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon