U Pribislavcu obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

  • Slika /2023/PREVENCIJA DROGA PRIBISLAVEC 23062023/IMG_6564.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Za provođenje aktivnosti korišten je letak "OVISNOST" te je posjetiteljima informativnog punkta uručen privjesak s natpisom ''STOP OVISNOSTIMA''

Foto: PU međimurska

Danas, 26. lipnja 2023. godine u prijepodnevnim satima u Pribislavcu policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske Damira Bajkovec i kontakt policajac Policijske postaje Čakovec Damir Klobučarić u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i Djelatnošću za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, zajedničkim preventivnim aktivnostima obilježili su Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga.
 
Naime, svakodnevno se susrećemo s trendom povećanja konzumiranja sredstava ovisnosti među mladima, pojavom rizičnih ponašanja mladih i novim pojavnim oblicima kaznenih djela u kojima su mladi žrtve, ali i počinitelji. Sredstva ovisnosti postaju dio odrastanja urbane mladeži, njihovo konzumiranje dovodi do društveno neprihvatljivog i kažnjivog ponašanja, a ponajviše narušavanja javnog reda i mira.
 
Posjetitelji informativnog punkta, prvenstveno mladi, educirani su o mogućim posljedicama konzumacije sredstava ovisnosti i rizicima koje to nosi, zakonskoj regulativi te o odlukama lokalnih samouprava o zabrani konzumiranja sredstava ovisnosti (alkohol) na javnim površinama.
 
Punkt policije posjetio je veliki broj građana. Za provođenje aktivnosti korišten je letak OVISNOST te je posjetiteljima informativnog punkta uručen privjesak s natpisom ''STOP OVISNOSTIMA'' .
 
Također, prilikom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga, provedena je promocija Kampanje ''Postani policajac/policajka'' 2023. godine.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica