Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policijski automobil.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno deset prometnih nesreća od čega su u pet navrata vozači bili pod utjecajem alkohola pozivamo građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, a posebno zbog trenutnih vremenskih prilika odnosno vrućina

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno tri prometne nesreće i to sve s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
 
  • nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
  • ostalo, jedna prometna nesreća
  
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda je utvrđena kod dva vozača i to kod 56-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja općine Strahoninec u koncentraciji od 2,12 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u petak, 14. srpnja 2023. godine oko 15,30 sati u Nedelišću, Ulici braće Radić i kod 36 godišnje vozačice osobnog automobila državljanke Bosne i Hercegovine, u koncentraciji od 2,19 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila dana 16. srpnja 2023. godine oko 22,20 sati u Grabrovniku.
 
Obzirom da je u proteklom tjednu zabilježeno deset prometnih nesreća od čega su u pet navrata vozači bili pod utjecajem alkohola pozivamo građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića, a posebno zbog trenutnih vremenskih prilika odnosno vrućina.
 
Isto tako pozivamo starije i  zdravstveno ugrožene osobe da ukoliko nije potrebno izbjegavaju vožnju zbog temperaturnih ekstrema.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon