Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirane su dvije prometne nesreće s nastalom meterijalnom štetom

Foto: Ilustracije

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika, već je nastala materijalna šteta.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
- nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,83 g/kg utvrđena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 6. siječnja oko 16:30 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa južne zaobilaznice grada Čakovca i gradske ceste koja povezuje Čakovec i Ivanovec.
 
Upravljajući osobnim automobilom, varaždinskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola (1,83 g/kg) kolnikom južne obilaznice grada Čakovca te dolaskom do raskrižja (kružni tok prometa) s kolnikom gradske ceste koja povezuje Čakovec i Ivanovec, a koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja prema Štefancu. Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je kružnim tokom prometa upravljao 47-godišnji vozač. Nakon udara došlo je do izlijetanja osobnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka, na travnatu površinu središnjeg dijela kružnog toka, gdje je udario u prometnu opremu ceste, a potom i u metalni stup javne rasvjete te se potom zaustavio na obližnjoj poljoprivrednoj površini.
 
U opisanoj prometnoj nesreći nitko od sudionika nije ozlijeđen, dok je 48-godišnji vozač uhićen i priveden u policijsku postaju te mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.
 
Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 48-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1.840 eura, uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od četiri mjeseca.
 

Priopćenja | Promet i vozila