Najava vikend akcije "Alkohol"

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Akcija Alkohol.jpg

Osobito će se nadzirati vozače koji upravljaju pod utjecajem alkohola, no radit će se i na pojačanoj kontroli korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima, utvrđivanju vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja mladih vozača

Foto: Ilustracija

Sa subote na nedjelju (6. na 7. siječnja 2024. godine) od 18 do 2 sata, mobilni tim Policijske uprave međimurske provest će operativnu akciju "Alkohol", kojom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost. Akcija se sukladno navedenom terminu provodi u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.
 
Prilikom provođenja akcije osobito će se nadzirati vozače koji upravljaju pod utjecajem alkohola, no radit će se i na pojačanoj kontroli korištenja sigurnosnog pojasa u vozilima (posebice putnika na stražnjim sjedištima), utvrđivanju vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja mladih vozača.
 
Pozornost će se posvetiti i ostalim prekršajima: nepropisnoj brzini, nepropisnom korištenju mobitela, oduzimanju prednosti prolaska, nepropisnom obilaženju, pretjecanju i mimoilaženju i dr.

Najave | Kaznena djela i zakon