U Pribislavcu, Paragu, Kuršancu i Orehovici preventivne akcije vezane uz "Mir i dobro"

  • Slika /2024/Akcija Mir i dobro PP Čakovec 28122023/1.jpg
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su mještane upoznali sa zakonskim regulativama i načinima dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih naprava te ih pozvali da dragovoljno predaju oružje, streljivo ili eksplozivne naprave ako ih imaju u nezakonitom posjedu

Foto: PU međimurska
 
Proteklog tjedna policijski službenici Policijske postaje Čakovec provodili su preventivne aktivnosti s Mobilnim preventivnim centrom policije vezano uz akciju "Mir i dobro".
 
U naseljima Pribislavec, Parag, Kuršanec i Orehovici, policijska službenica za prevenciju Nataša Jalšovec-Tomašić i policijski službenik Noa Radovan proveli su preventivnu akciju "Manje oružja manje tragedija".
 
Za vrijeme provođenja preventivne akcije policijski službenici su mještane upoznali sa zakonskim regulativama i načinima dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih naprava te ih pozvali da dragovoljno predaju oružje, streljivo ili eksplozivne naprave ako ih imaju u nezakonitom posjedu. Isto tako pojašnjeno im je sve što se tiče nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava u cilju sprječavanja stradavanja osoba i imovine.
 
Informirani su i o preventivnoj akciji "Zajedno" u cilju sprječavanja trgovanja ljudima, a kojom prilikom su mještani dobili informacije o modalitetima trgovanja ljudima te kako se zaštiti od takve vrste kriminaliteta. 
        
Akciji je pristupio veći broj građana kojima su podijeljeni prigodni letci.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica