Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policijski automobil.jpg

Miran vikend na međimurskih prometnicama, evidentirane tri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće, i to sve s nastalom materijalnom štetom.
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
- nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
- nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća,
- ostale greške, jedna prometna nesreća,
 
Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 27-godišnjeg vozača kombija u koncentraciji od 1,85 g/kg. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u nedjelju, 11. kolovoza oko 2 sata poslije ponoći u Domašincu.
 
Nesreća se dogodila u trenutku kada je 27-godišnjak upravljao teretnim automobilom (kombijem), čakovečkih registarskih oznaka, bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola (1,85 g/kg). U jednom trenutku na ravnom dijelu Ulice Vladimira Nazora skrenuo je udesno, izvan kolnika, gdje je potom prednjim bočnim dijelom kombija udario u betonsku ogradu sakralnog objekta (pil). Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.
 
Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 27-godišnjak kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 2 800 eura.
 

Priopćenja | Promet i vozila