Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/PN%20nocna.jpg

Dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreća s nastalom materijalnom štetom.

           Prometne nesreće tijekom vikenda
 
Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s lakše ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreća s nastalom materijalnom štetom od čega se u jednoj prometnoj nesreći čekaju kvalifikacije ozljeda. 
 
Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:
 
  • nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.
 
 
Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod jednog vozača i jednog pješaka, a najveća koncentracija utvrđena je kod 48-godišnjeg pješaka sa šireg područja općine Nedelišće  u koncentraciji od 2,03 g/kg, u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama u kojoj je pješak zadobio lake tjelesne ozljede koja se dogodila u petak, 26. travnja oko 18 sati i  30 minuta u Paragu, dok je kod vozača osobnog automobila 30-godišnjaka sa šireg područja općine Orehovica utvrđena koncentracija od 1,47 g/kg alkohola u prometnoj nesreći u kojoj će se ozljede okvalificirati naknadno, a koja se dogodila u petak, 26. travnja oko 22 sata u Donjem Kraljevcu, Murskoj ulici.  
 

Stranica