Razbojnička krađa u trgovini mješovitom robom u Čakovcu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Brzom reakcijom čakovečkih policajaca pronađen je 37-godišnjak te je uhićen i priveden u prostorije Policijske postaje Čakovec na kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

U subotu, 13. svibnja u poslijepodnevnim satima u prostorijama Policijske postaje Čakovec, 21-godišnja prodavačica podnijela je kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela "Razbojnička krađa" u trgovini u kojoj je zaposlena. Iz prijave proizlazi kako je spomenutog dana oko 17:30 sati u Čakovcu, nepoznati muškarac ušao je u trgovinu mješovitom robom u Uskoj ulici te je s prodajnih polica uzeo nekoliko artikala, nakon čega se udaljio iz trgovine, a da ih prethodno nije platio. Pošto je primijetila muškarca koji je ukrao proizvode iz trgovine, potrčala je za njim te nakon što ga je sustigla, zatražila je da vrati ukradene artikle. Nakon toga muškarac ju je odgurnu te joj pritom zaprijetio da će joj nauditi zbog pokušaja da ga spriječi u dovršenju kaznenog djela, a zatim se udaljio s mjesta događaja.

Brzom reakcijom čakovečkih policajaca pronađen je 37-godišnjak, koji bi prema opisu prodavačice odgovarao počinitelju opisane razbojničke krađe. Muškarac je uhićen i priveden u prostorije Policijske postaje Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 37-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo razbojničke krađe te će se protiv njega podnijeti posebno izvješće, kao dopuna prethodno podnijetoj kaznenoj prijavi.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon