U prometnoj nesreći u Čakovcu ozlijeđen 18-godišnji pješak

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 14. svibnja oko 2:30 sati u Čakovcu, na raskrižju Zrinsko-frankopanske ulice i Ulice Globetka te pristupne ceste parkiralištu obližnjeg ugostiteljskog objekta, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen 18-godišnji pješak.

U trenutku nesreće 21-godišnji „mladi vozač“ upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,42 g/kg te se kretao kolnikom pristupne ceste parkiralištu obližnjeg ugostiteljskog objekta, u smjeru spomenutog semaforiziranog raskrižja. Dolaskom do raskrižja započeo je skretati u desno, prema Zrinsko-frankopanskoj ulici, pošto mu je na semaforu za njegov smjer kretanja bilo upaljeno zeleno svijetlo. Pritom se nije uvjerio da može skrenuti vozilom bez opasnosti za druge sudionike u prometu zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u tijelo 18-godišnjeg pješaka, koji je prelazio kolnik Zrinsko-frankopanske ulice, obilježenim pješačkim prijelazom. U trenutku prelaska pješačkog prijelaza 18-godišnjem pješaku bilo je upaljeno zeleno svjetlo na semaforu. Uslijed udara došlo je do podizanja pješaka na poklopac motora automobila te potom pada na kolnik.

Ozlijeđeni pješak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija opisane prometne nesreće (prekršajna ili kaznena odgovornost vozača osobnog automobila).   
 

Priopćenja | Promet i vozila