Skrivili prometne nesreće pod utjecajem alkohola

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/alkohol, formula za nesreću.jpg

Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje propisa, posebice da prilagode brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, da ne voze pod utjecajem alkohola te da budu odgovorni sudionici u prometu  

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda dogodilo se pet prometnih nesreća u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola, od čega izdvajamo:

1) U subotu, 16. listopada 2021.godine oko 1,30 sati na kolniku lokalne ceste između Turčišća i Palinovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj 28-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 0,76 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć).

Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom i u zanošenju sišao izvan kolnika, gdje udario u zemljanu površinu te se prevrnuo na krov.

Ozlijeđeni vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda okvalificirati naknadno.
 
          
2) U nedjelju, 17. listopada 2021. godine oko 8,15 sati na državnoj cesti između Šenkovca i Brezja, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 26-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1,88 g/kg, vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake.

Zbog toga je u zavoju vozilom sišao izvan kolnika, gdje je udario u prometnu opremu ceste i cestovni jarak. Nakon toga se vozilo vratilo na kolnik i prevrnulo na bočnu stranu.
Za vrijeme vožnje vozač nije koristio sigurnosni pojas.
Vozilom hitne pomoći vozač i 20-godišnji putnik prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Protiv 28 i 26-godišnjih vozača pokrenut je prekršajni postupak.
 
 
Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje propisa, posebice da prilagode brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, da ne voze pod utjecajem alkohola te da budu odgovorni sudionici u prometu. 
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila