Stanje sigurnosti u proteklih 24 sata

Slika FOTOGRAFIJE_shk/AA%20Nove/Ilustracije/Baner%20PUM-e%20novi.JPG

U proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe i dvije prometne nesreće, dok prekršaji narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirani

Foto: Ilustracija

Tijekom četvrtka, 11. veljače 2021. godine na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirani značajniji sigurnosno interesantni događaji.

Što se tiče počinjenja najučestalijih kaznenih djela iz domene imovinskih delikata (krađe i teške krađe), u proteklih 24 sata evidentirane su dvije krađe, dok teške krađe nisu evidentirane. Nepoznati počinitelj u Kuršancu,  iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Zrinskih, ukrao je nekoliko gusaka, dok je u Čakovcu s prodajnih polica drogerije u Ulici Tomaša Goričanca ukrao električni aparat. U obje opisane krađe pojedinačna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirani prekršaji narušavanja javnog reda i mira.

Glede stanja sigurnosti u cestovnom prometu u proteklih 24 sata na prometnicama Međimurske županije evidentirane su dvije prometne nesreće.

Prva nesreća dogodila se oko 9 sati i 40 minuta u Donjem Mihaljevcu, na raskrižju ulica Maršala Tita i Kolodvorske. Vozač Citroena Berlingo, zagrebačkih registarskih oznaka, rođen 1986. godine zbog nepropisnog skretanja udario je vozilom u bicikl, kojim je upravljala 49-godišnjakinja. Nakon udara došlo je do podizanja bicikliste na vjetrobransko staklo Berlinga, a potom i do pada na kolnik. Na sreću u opisanoj nesreći 49-godišnja biciklistica nije teže ozlijeđena. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Vozač Citroena prekršajno je sankcioniran zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Druga prometna nesreća dogodila se nešto poslije 12 sati u Čakovcu. Vozačica Mazde 323, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1958. godine, uključivala se u promet vožnjom unatrag s obilježenog parkirališta u Ulici Ljudevita Gaja te je pritom automobilom udarila u stražnji dio Audija A3, čakovečkih registarskih oznaka, koji je bio parkiran na obilježenom mjestu za parkiranje. Nakon prometne nesreće 62-godišnja vozačica napustila je mjesto događaja, a da nije popunila i potpisala europsko izvješće ili na drugi način razmijenila osobne podatke i podatke o vozilu s oštećenim sudionikom prometne nesreće. Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec nakon nesreće pronašli su vozačicu Mazde na adresi prebivališta te ju prekršajno sankcionirali sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Priopćenja