Vozačica Mazde (23) osumnjičena za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

Slika DANIJELA%20TURK%202019/PN%20Oporovec.JPG

Zbog neprilagođene brzine kretanja u zavoju je izgubila nadzor nad upravljanjem automobilom te u zanošenju izletjela izvan kolnika, gdje je automobilom udarila u smjerokazni stupić, a u nastavku kretanja u panj te potom i u drvo

Foto: PU međimurska

Zaprimljenom prijavom ozljeda Županijske bolnice Čakovec razvidno je kako je 52-godišnja putnica iz osobnog automobila u prometnoj nesreći, koja se dogodila u četvrtak, 21. siječnja ove godine nedaleko Oporovca, teško ozlijeđena.

Podsjećamo, 23-godišnja vozačica upravljajući Mazdom, čakovečkih registarskih oznaka, prometnicom uz drenažni kanal akumulacijskog jezera HE Dubrava, brzinu kretanja nije prilagodila osobinama ceste (zavoj), stanju ceste (kolnik mokar) te vidljivosti (noć) zbog čega je u desnom zavoju izgubila nadzor nad upravljanjem te je u zanošenju automobilom izletjela izvan kolnika. Nakon izlijetanja prednjim dijelom automobila udarila je u smjerokazni stupić, a u nastavku kretanja u panj te potom i u drvo.

Ozlijeđena 52-godišnja putnica iz automobila, vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje joj je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena.  

Protiv 23-godišnje vozačice zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon